La trompetista i cantant de jazz catalana Andrea Motis inaugurarà dimarts 24 de setembre, a les 8 del vespre als cinemes Albéniz, el 31è Festival de Cinema de Girona, que arrencarà amb la projecció d' Andrea Motis, La trompeta silenciosa, un documental dirigit per Ramon Tort que retrata la història d'una de les grans artistes de l'escena jazz catalana moderna.

A l'acte d'inauguració hi seran presents, a més de Motis, Joan Chamorro, el director del documental, i el productor, Oriol Marcos. Per assistir-hi es podran comprar entrades, a un preu de 4 euros, el mateix dia 24 a la tarda al Punt d'Informació del Festival, que es trobarà situat a la plaça Independència de Girona.

Segons ha informat l'organització del certamen, en un comunicat, al programa d'enguany hi destaca la presència de talent emergent, així com la projecció de treballs inèdits. Dels apartats i seccions amb els quals compta el festival, destaquen els llargmetratges, documentals, curtmetratges, Music Films, Web Sèries, Experimental Art, Handicapped i Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic. La cita cinematogràfica finalitzarà el diumenge 28 de setembre amb el lliurament dels premis. El festival compta amb la col·laboració, entre d'altres, de l'Ajuntament de Girona, la Generalitat i la Diputació de Girona.