Una gossa en un descampat, el darrer espectacle de la directora i dramaturga banyolina Clàudia Cedó, ha estat la gran guanyadora de la segona edició dels Premis TeatreBarcelona, impulsats pel portal homònim l'any passat. L'obra, estrenada al Grec 2018 i que aquesta tardor es podrà veure en diversos escenaris gironins, s'ha emportat cinc guardons: millor espectacle teatral, direcció (Sergi Belbel), actriu protagonista (ex-aequo per Vicky Luengo i Maria Rodríguez), actriu de repartiment (Anna Barrachina) i text (Clàudia Cedó).

Al juliol va destacar en la 25a Edició dels Premis Butaca, enduent-se el premi a millor muntatge de petit format, millor text per a Clàudia Cedó (autora resident a la sala Becket de barcelona durant la temporada 2017-18) i millor direcció per a Sergi Belbel, i també va guanyar com a millor espectacle, text i actrius els Premis de la Crítica de les Arts Escèniques del 2018.

Una gossa en un descampat es podrà veure al teatre El Jardi de Figueres el pròxim 25 d'octubre i a Banyoles el 23 de novembre al Teatre Municipal en el marc de la programació del Festival Temporada Alta. A més, tornarà a ser a la Sala Becket.

Altres premiats

Els muntatges Els ocells, de la companyia La Calòrica, i el musical Maremar, de Dagoll Dagom, també han destacat amb dos premis TeatreBarcelona respectivament al millor espectacle de petit format i actor de repartiment (Aitor Galisteo-Rocher), la primera, i millor musical i actriu de musical (Elena Tarrats), la segona.