La banda gironina Tipuaixí tornarà als escenaris per un dia quinze anys de la seva dissolució en un concert per les Fires de Sant Narcís de Girona. Serà el divendres 1 de novembre, en el marc del vuitè Sant Pere Rock que organitza el Casal Independentista el Forn, una cita en què també actuaran els bascos Gatibu i els vallesans TCN.

El Sant Pere Rock és gratuït i es celebrarà a la plaça de Sant Pere de Girona a partir de les 7 de la tarda. Després de les actuacions en directe l'esdeveniment culminarà amb una sessió de la DJ Pubilla Hilton.

Des de la seva primera edició, el 2012, el Sant Pere Rock ha programat grups destacats com The Gruixuts, Smoking Souls, Pupil·les o Orquestra Maribel, entre d'altres.

Des dels 90

El grup Tipuaixí va crear-se durant la primera meitat dels anys 90 entre Girona i Salt. Entre el 1994 i el 2002 van produir quatre treballs (dues maquetes i dos àlbums de llarga durada) i van oferir centenars de concerts a les comarques gironines i més enllà. La formació, caracteritzada pel fet de comptar amb dos vocalistes, va esdevenir un referent de l'escena musical alternativa gironina, amb un estil heterogeni a caball bàsicament del punk, el rock i el hardcore.

Amb unes lletres caracteritzades per una crítica corrosiva combinada amb dosis d'ironia i bon humor, al llarg de la seva trajectòria Tipuaixí va compartir escenari amb bandes referents de l'escena del rock a l'estat espanyol com Def Con Dos o Hamlet, i a Europa com Banda Bassotti.

El 14 de febrer de 2004 el grup va acomiadar-se dels escenaris en un concert al Teatre de Salt.