El centre cultural CaixaForum Girona d0narà el tret de sortida a un nou cicle de divulgació musical amb el títol De Mozart al jazz, el poder del ritme. L'exposició, gestionada per La Caixa, es podrà veure a partir de demà i fins al 21 d'octubre.

El cicle aprofundirà en un dels aspectes més fonamentals de la música, com és el ritme, d'una manera amena i entenedora. A través de quatre conferències, s'explicaran i s'analitzaran aspectes que giren al voltant de la importància que ha tingut el ritme i els instruments de percussió en les creacions musicals al llarg de la història i de les diverses cultures musicals d'arreu del món.

L'exposició anirà a càrrec de la divulgadora musical i percussionista Pilar Subirà, que guiarà les sessions a través de la seva experiència aportant el punt de vista d'una intèrpret de percussió. Subirà col·labora en diversos mitjans de comunicació, com l'emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Catalunya Música, on ha conduït el programa diari Via Jazz.

En la primera sessió, sota el títol Prenent el pols a la música, es mostrarà com ha estat d'important el ritme per definir la música de cada època i societat. Així, s'analitzaran des dels tambors dels sons prehistòrics fins als beats de la música electrònica actual.