La quarta edició de Science Needs You!, les jornades de divulgació que van organitzar diverses activitats científiques durant la setmana passada a Figueres i l'Escala, van acabar dissabte amb la seva millor xifra: 400 persones assistents. L'Associació Catalana per a la Divulgació Científica, l'organitzadora del cicle, va destacar que el 30% d'aquests assistents venien de fora de l'Alt Empordà, arribats de diferents punts de territori català. També van assenyalar que hi ha una molt forta presència (un 40%) d'estudiants d'entre 14 i 17 anys i d'adults en una franja que va dels 45 als 55 anys, molts dels quals són professors de secundària i persones d'alt nivell cultural amb interès per la ciència i el coneixement.

«La segona revolució quàntica»

La principal activitat van ser les ponències sota el títol de La segona revolució quàntica, ja que aquest és el leit motive del Science 2019, que es va celebrar dissabte al convent dels Caputxins de Figueres. Més de 200 persones van assistir a les xerrades i a la taula rodona protagonitzades pels científics José Ignacio Latorre, Anna Sanpera, Mariona Sodupe, Albert Bramon Planas i Toni Hernández.

Al vespre, l'activitat es va traslladar al Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries amb la taula rodona Marie Curie i Lise Meitner: dues pioneres als inicis de la Revolució Quàntica, dels catedràtics Albert Bramon Planas i Núria Salán; i de l'obra de teatre La festa del segle, del dramaturg Alejo Levis, basada en una anècdota de la vida de Stephen Hawking, i a càrrec de la companyia empordanesa La Llarga.

L'Associació organitzadora va destacar que «molts dels assistents valoren positivament la possibilitat de poder interactuar directament amb els ponents en els espais de networking». Les activitats prèvies del Science tenen per missió vincular l'interès científic d'aquest cicle públic a altres sectors culturals i socials.