01 de octubre de 2019
01.10.2019
Diari de Girona

El Museu dels Jueus inaugura la mostra «Parallel Traces»

És la primera exposició sorgida d'un projecte europeu que realça el patrimoni jueu a través de les arts audiovisuals A més de Girona hi participen altres ciutats com Belgrad o Tbilissi

01.10.2019 | 00:44
El Museu dels Jueus inaugura la mostra «Parallel Traces»

El Museu d'Història dels Jueus de Girona inaugura avui l'exposició Parallel Traces: una nova mirada al patrimoni jueu. La mostra és la primera de les exposicions col·lectives resultat del consorci europeu Parallel Traces, una iniciativa que posa en valor el patrimoni jueu a través de les arts audiovisuals, amb una sèrie d'exhibicions que, amb material idèntic, tindran lloc a cinc ciutats europees. La seva temàtica se centra en les empremtes jueves en l'arquitectura i l'urbanisme, que van existir en el passat i són encara visibles en el present, i conviuen amb la vida actual en totes aquestes ciutats.

La mostra, que es podrà veure fins el 30 d'abril a les sales temporals del centre cultural, presentarà els treballs de cinc artistes professionals, juntament amb l'obra dels finalistes del concurs fotogràfic que és part integral del projecte, en què participa el Patronat Call de Girona.

Per una banda, es podran veure els treballs de diferents artistes convidats per cada una de les ciutats que participen al projecte: Israel Ariño (Girona); Agnieszka Traczewska (Breslau, Polònia); Nikola Radi? Lucat (Belgrad, Sèrbia); Daniel Grünfeld (Sighetu Marmatiei, Romania), i Dina Oganova (Tbilissi, Geòrgia).

Per altra banda, es presentaran les obres guanyadores del concurs de fotografia i audiovisual del projecte, que va finalitzar el passat 17 de juliol i al que es van presentar 64 obres artístiques. Els artistes premiats són, en la categoria D'ara: Presència en l'actualitat, Josep Maria Oliveras (Girona), reconegut amb el primer premi, i Ewa Rossano (Breslau; Polònia), segon premi. Pel que fa a la categoria Del passat: Imatges amb història, el primer premi ha estat per Witja Frank (Breslau; Polònia), i el segon, per Tsotne Tsereteli (Tbilissi, Geòrgia).


Taula rodona

Durant la inauguració, que arrencarà a les set de la tarda, hi haurà una taula rodona amb la intervenció de Rosa Juanco, directora artística del projecte; Israel Ariño i Nikola Radic, artistes convidats de Girona i Belgrad respectivament, i Josep Maria Oliveras, premiat del concurs de fotografia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona