Una conferència i la projecció de la pel·lícula Scarface són les propostes de Temporada Alta i El Club de la Fundació La Ciutat Invisible per a complementar el doblet de Shakespeares amb què s'inaugurarà el festival la setmana vinent. Les dues activitats tindran lloc aquest dijous al Centre Cultural La Mercè i a la Sala Truffaut dels cinemes Albeniz i serviran per a contextualitzar dos dels muntatges de la programació internacional: Measure for measure, de la Royal Shakespeare Company, i Macbettu, dela companyia Teatropersona, que es podran veure l'11 i 12 d'octubre al Teatre Municipal de Girona i al Teatre de Salt.

En primer lloc s'ha organitzat una xerrada de Salvador Oliva, traductor de l'obra completa de William Shakespeare, i de Jordi Balló, co-autor del llibre De l'escenari al món. Shakespeare el guionista invisible. Tindrà lloc a les 7 de la tarda a La Mercè.

Oliva parlarà de Mesura per mesura i explicarà la trajectòria de la prestigiosa Royal Shakespeare Company. A més, també aprofitarà l'ocasió per presentar breument Macbeth. Balló defensarà el paper del dramaturg com a un dels grans guionistes del nostre temps.

En acabar la xerrada es projectarà al cinema Truffaut Scarface, del director Howard Hawks. El film és un clàssic del cinema que conté grans paral·lelismes amb Macbeth. La pel·lícula està protagonitzada per Paul Muni, George Raft i Ann Dvorak i es projectarà en versió original (anglès) i amb subtítols en castellà a a les 9.

Les activitats són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia a través del web de Temporada Alta.