La Locomotora Negra recordarà a Palafrugell el concert de música sacra que fa mig segle va oferir el mític Duke Ellington a l'església de Santa Maria del Mar de Barcelona amb la Coral Sant Jordi, formació vocal que també actuarà a la cita baixempordanesa. L'espectacle Duke Ellington's Sacred Music, en què també participaran dos cantants solistes i incorporarà ball, és un dels plats forts de la programació del 25è Festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell, que se celebra la setmana vinent.

El director de la Locomotora Negra, Ricard Gili, explica que ell i diversos membres de la formació va poder assistir a l'actuació d'Ellingon i la seva orquestra a Barcelona, un recital que els va causar «un gran impacte» i que s'han vist «gairebé obligats» a recuperar-lo en una producció que, a banda de Palafrugell (Teatre Municipal, 12 d'octubre), només es podrà veure al Festival de Jazz de Barcelona.

L'altra cita destacada dels quatre dies de concerts i activitats del festival és un espectacle de producció pròpia, Jazz & Rouge, que marida la gastronomia del restaurant El Càntir de l'hotel Alga, el vi del Celler Arché Pagès i la música de Violetta Curry, antiga component de The Supremes, i el Jaume Vilaseca trio amb un tribut a Ella Fitzgerald. Serà l'11 d'octubre al Centre Fraternal i ja ha exhaurit les 160 places.

Pel que fa a la programació gratuïta, hi ha previstos concerts des de divendres 11 al vespre i fins diumenge al migdia de noms com la banda Phat Fred o l'Anna Sàez Quintet.

Completen el programa el Jazz&Kids pel públic infantil i la projecció del documental La trompeta silenciosa, sobre la cantant i instrumentista Andrea Motis.