La cantant Maria del Mar Bonet inaugurarà la quarta edició del festival Càntut. Cançons de tradició oral que se celebrarà del 15 al 17 de novembre a Cassà de la Selva i que ja ha donat a conèixer els primers noms que hi participaran. A banda de Bonet, Miquel Gil, l'espectacle A vore i El Dinar de Cantadors són les primeres confirmacions del cap de setmana que el municipi del Gironès dedicarà a la música de tradició oral, amb concerts, tallers i presentacions literàries, entre d'altres activitats.

La inauguració anirà a càrrec de Maria del Mar Bonet, el divendres 15 de novembre, amb un espectacle especial anomenat 50 anys de música popular i tradicional als escenaris. Acompanyada del guitarrista Borja Penalba, la mallorquina arribarà al Càntut per oferir un repertori exclusiu que viatjarà per tota la història de la música catalana, amb cançons com el Cant dels Ocells, La Balanguera o La Dama d’Aragó.

Una altra de les propostes del festival de Cassà és l’espectacle A vore que confronta i integra al mateix temps els conceptes «modern» i «tradicional». Premiat amb el Butaca al Millor Espectacle de Dansa 2018, es podrà veure el 16 de novembre a la Sala del Centre Recreatiu.

El Dinar de Cantadors, una de les propostes ja consolidades del festival, tornarà el 17 de novembre a Can Quirze per oferir a una quarantena de comensals un àpat típic català acompanyat de la millor música tradicional.

Aquesta quarta edició comptarà, també, amb la presentació del nou treball del cantador valencià Miquel Gil, el diumenge 17 de novembre a la Sala Centre Recreatiu. El disc Geometries (Temps Record, 2019) és un conjunt de cants oberts i cançons amb textures noves que parteixen de les melodies d’arrel i tenen la música mediterrània com a denominador comú.

Les entrades per a les quatre propostes es posen a la venda aquest dimarts a les 10 del matí al web del festival.