09 de octubre de 2019
09.10.2019
Diari de Girona

D'Hivernàlia a l'Empordà

L'actriu Carice Van Houten, coneguda pel paper de Melisandre a «Joc de trons», ha rodat una sèrie holandesa a Palafrugell i Llafranc

09.10.2019 | 00:09
D'Hivernàlia a l'Empordà

L'actriu holandesa Carice Van Houten, un dels noms més coneguts del cinema europeu i molt popular pel paper de Melisandre, la bruixa roja de la sèrie Joc de trons, ha estat rodant aquests dies a Palafrugell i Llafranc. La intèrpret, que aquest any s'ha posat a les ordres de Brian de Palma, ha participat en els darrers dies en el rodatge d'una sèrie de televisió del seu país a la Costa Brava.

Després de tancar la seva etapa a Hivernàlia, Van Houten prepara ara una ficció televisiva anomenada Red lights, produïda pel Warner Bros. Internacional d'Holanda, i que es distribuirà a través del canal holandès NPO1 i el belga VTM. Malgrat que la majoria del rodatge d'aquesta nova producció s'ha realitzat en diferents punts d'Holanda i Bèlgica, l'equip es va desplaçar la setmana passada fins al Baix Empordà per gravar diverses escenes tant a Palafrugell com a Llafranc.

De fet, el mateix edifici de l'ajuntament de Palafrugell s'ha convertit en una de les localitzacions de la sèrie, que té previst estrenar-se l'any vinent.

Aquesta nova producció europea compta amb dues de les actrius més reconegudes dels Països Baixos: Carice Van Houten i Halina Reijn. Les dues actrius ja havien coincidit anteriorment, concretament a les pel·lícules El llibre negre de Paul Verhoeven i Valquíria, de Bryan Singer, protagonitzada per Tom Cruise, ja que són les dues cares amb més projecció internacional de la indústria audiovisual als Països Baixos.

Carice Van Houten fa poc que ha tancat la seva participació en una de les sèries amb més repercussió internacional dels darrers anys, ja que ha estat una de les protagonistes de la sèrie d'HBO Joc de trons, on interpretava la misteriosa sacerdotessa Melisandre.

Estrena pendent

Malgrat treballar sovint a Europa, té un peu a Hollywood. Actualment té pendent d'estrena Domino, dirigida per Brian de Palma, on comparteix cartell amb Guy Pearce i una altra estrella de Joc de trons, Nikolaj Coster-Waldau.

La història de Red Lights se centra en el triangle que formaran una famosa cantant de clàssica, una dona que ha estat treballant com a prostituta durant molts anys i un agent de policia belga. Es tracta d'una sèrie amb dues protagonistes provinents de mons antagònics en un món dictat per un conjunt de normes molt diferents, on entren les relacions entre sexe i poder, a través d'una xarxa d'amics i enemics.

En la seva primera temporada, la sèrie constarà d'una desena d'episodis de cinquanta minuts de durada cadascun.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona