La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), presentarà els pròxims 29 i 30 de novembre a l'Auditori de Girona el seu nou treball, Clàssics Enderrock, un recopilatori dels seus tres darrers projectes: Tossudament Llach, Cançó d'amor i de guerra i l'òpera Llull.

Els tres projectes han estat guardonats als premis Enderrock en la categoria de votació popular al Millor Disc de Clàssica els anys 2017, 2018 i 2019 i ara es reuneixen en un triple CD que es presentarà al públic en format gala, amb una tria de les peces més emblemàtiques interpretades per Beth, Elena Gadel, Roger Padullés, Marta Mathéu, Toni Marsol, Gemma Coma-Alabert i la Coral Polifònica de Puig-reig.

L'actor gironí Ferran Frauca, que ja va participar en els projectes Cançó d'amor i de guerra i Llull, exercirà en aquesta ocasió de mestre de cerimònies dels dos concerts, amb un repertori que va des de la lírica de Llull fins als medleys més trepidants de Tossudament Llach, passant per les àries més populars de Cançó d'amor i de guerra.

La tria l'ha fet el director artístic de la SCCC, Francesc Cassú, qui considera que els tres treballs que integren el recopilatori «conformen sens dubte el projecte més madur» de la formació. Cassú ha afegit que, com a novetat, s'ha incorporat al recopilatori una versió inèdita d'Els Segadors, a càrrec de la SCCC i la Polifònica de Puig-reig.

Per la seva banda, el director tècnic de la formació, Jaume Lleixà, ha recordat que Clàssics Enderrock és la tercera trilogia de la formació, després d'una primera dedicada a la música genuïnament catalana (Sardanes per al món, Inoblidables en concert i Amb Catalunya al cor) i una segona amb una mirada més internacional (Llegendes del Cinema, del Musical i del Pop&Rock). «Aquestes tres trilogiessón una bona síntesi del que ha estat la relativament curta història de la SCCC des que va presentar el seu primer CD»

Les tres produccions que conformen Clàssics Enderrock es van estrenar a l'Auditori de Girona i han estat presents a les programacions de diferents teatres i auditoris del país, entre ells el Palau de la Música Catalana.