La novena edició de la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, l'Acocollona't, arrenca aquest vespre als cinemes Albèniz una edició que avança les dates respecte a les anteriors i que inclourà per primera vegada visites teatralitzades. La cita amb el cinema fantàstic de terror s'avança dues setmanes a les Fires de Sant Narcís, i se celebrarà de l'11 al 19 d'octubre. Amb tot, una de les cites més destacades de l'Acocollona't, la Zombie Walk, es continuarà celebrant el 31 d'octubre.

Una de les novetats d'enguany, explica un dels codirectors de la cita, Jordi Martínez, és la incorporació de visites teatralitzades sobre les llegendes de Girona al Barri Vell. «És la novena edició del festival i hi ha nou llegendes vinculades amb el tema fantàstic, com les de la mateixa Cocollona», explica Martínez. Així, de la mà del grup de teatre Excalibur i la Fada Verda, amb la col·laboració dels alumnes del Galliner, els visitants podran fer una ruta pels racons més misteriosos del nucli antic. Hi ha previstes diverses sessions (el 12, el 16, el 17, el 18 i el 19, a les set de la tarda) i les entrades es poden adquirir per deu euros. Per participar en la ruta s'han d'adquirir entrades prèviament.

Vint-i-tres curtmetratges provinents d'arreu de l'Estat, però també de països com Xile, Mèxic o el Canadà, formaran part del festival. «Hem rebut unes 1.200 propostes, però hem decidit reduir una mica el nombre de curtmetratges per introduir-hi pel·lícules», explica. Així, enguany es podran veure quatre films, tres dels quals aniran a competició.

El festival comptarà amb l'Acocoexprés, un concurs de curts realitzats en 24 hores i que incloguin un objecte i una frase facilitats per l'organització a l'estand del festival al Girocòmic.

El palmarès amb els premis de la secció oficial i l'Acocoexprés es donarà a conèixer el 19 en la cloenda del festival a la Mercè i també inclourà la presentació del curtmetratge Trillerosi, de Joan Roura i Kinema Grup, una paròdia del Thriller de Michael Jackson filmat l'any 85 a Girona.

La novena edició també preveu altres activitats, com el recorregut de titelles pel barri vell a càrrec de Mula Baba o la presentació de la nova editorial de ciència-ficció, fantasia i terror en català Mai més i dels llibres Persons non grata i la Brigada lluminosa.

La tradicional Zombie Walk, amb la rua i els tallers de maquillatge, es manté la vigília de Tot Sants, el 31 d'octubre, amb sortida a la plaça del Vi. Per a les dues activitats cal inscripció prèvia.