HITs

Guió, direcció i producció: El Tricicle. Intèrprets: Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans. Auditori de Girona, 10 d'octubre. Festival Temporada Alta.

Ho adverteixen abans d'entrar: l'espectacle pot provocar algun col·lapse respiratori. I ho aconsegueixen en molts casos ja que durant 1 hora i 40 minuts el ritme d'esquetxos és tan trepidant que no permet al públic agafar aire entre rialla i rialla. És tracta de Hits, l'espectacle que resumeix els 40 anys de carrera d'El TricicleHits i que aquests dies es presenta a l'Auditori de Girona dins del Festival Temporada Alta.

Hits és l'acrònim d'Humor Intel·ligent Trepidant i Sorprenent. És un resum a partir dels espectacles que al llarg de quatre dècades han portat El Tricicle al damunt dels escenaris. A partir de les votacions del públic els tres integrants del grup encadenen un darrere l'altre sense pràcticament descans alguns dels esquetxos de: Manicòmic (1982), Èxit (1984), Slàstic (1986), Terrífic (1992), Manicòmic Bis (1995), Entretrès (1996), Tricicle 20 (1999), Sit (2002), Garrick (2007) i Bits (2012).

I tot plegat ho fan amb un ritme trepidant perquè no és absolutament gens fàcil reunir en poc més d'una hora i mitja tota una carrera formada a partir de la gestualitat i el mim perquè tot acabi desencadenant en l'humor. Cap dels números presentats ha perdut vigència al llarg d'aquests 40 anys. Fins i tot alguns gags s'han sabut adaptar a la modernitat i ara mentre esperen a la sala de l'aeroport que el seu vol pugui sortir i evitar la boira poden fer-se selfies amb el mòbil o escoltar l'insuportable Despacito de Luis Fonsi.

Són gags curts i en alguns moments donats els membres d'El Tricicle deixen anar alguna o altra paraula més intel·ligible que altres perquè no tot han de ser sons i onomatopeies. Petites llicències que el públic va acabar agraint.

La part final de l'espectacle encara és més trepidant i accelerada perquè s'acaba el temps i El Tricicle vol obsequiar el públic amb un tsunami d'esquetxos que els obliga a fer un exercici físic considerable. Ells mateixos es riuen del canvi físic que han experimentat els últims anys. Sempre amb humor.

I com no, com a colofó no podia faltar la presència de tots tres al centre de l'escenari per posar-se el nas vermell de mim i interpretar el « Soy un truhán, soy un señor» de Julio Iglesias que els va popularitzar quan, per primer cop, van sortir al programa 1, 2, 3 responda otra vez de Televisió Espanyola. Després dels primers compasos van donar el testimoni al públic perquè a capella acabés la cançó. Un llarguíssim aplaudiment va posar punt i final a l'espectacle que directament es pot batejar com el millor del millor del millor del Tricicle.