Un home ha robat a plena llum del dia en una galeria de Sant Francisco un gravat de Salvador Dalí sense que els propietaris de l'establiment se n'adonessin, tal com recullen les càmeres de vigilància.

El robatori d'aquest home, vestit amb una gorra i una samarreta blava, es va produir en tan sols 32 segons. «Simplement, van aparèixer a la galeria, probablement distraient un dels meus companys de treball», va assenyalar a la cadena ABC la directora de la galeria Dennis Rae Fine Art, Angela Kellett.

La peça, titulada Corrida de braus surrealista: girafa en flames, va ser creada per Dalí entre 1966 i 1967 i formava part d'una col·lecció més gran de l'obra de l'artista surrealista a Dennis Rae Fine Art. «És bastant important pel que fa al període de gravats, una obra molt coneguda i bonica que estava inspirada en Picasso», va afegir la galerista.

«Es van donar a la fuga massa ràpid perquè algú fes alguna cosa», va indicar Kellett, després d'explicar que en aquell moment només hi havia un treballador a la galeria. En el vídeo de vigilància, s'aprecia que el sospitós tenia un còmplice, una dona que estava amb ell a prop de la porta principal però que es va quedar a fora.

Un cop aconseguit el gravat, l'home camina tranquil·lament pel carrer. La peça hauria d'estar fixada al cavallet, però no està clar si el sospitós va arribar abans i va tallar el cable que els unia o si va poder fer-ho durant el mig minut que va estar dins de la botiga.

Kellett va assenyalar que el gravat de Dalí no és el tipus de coses que un vendria a eBay.

«Crec que la gent ho sabria. És una edició molt petita de gravats, així que el nombre, sabem exactament quina peça és, així que ara és un article molt popular», va concloure.