La Casa de Cultura de la Diputació de Girona dedica un cicle de conferències al talent femení del segle XX. Aquest cicle el conformen sis conferències a càrrec de M. Àngels Cabré, crítica literària i directora de l'Observatori Cultural de Gènere, entorn de dones que van fer aportacions cap a la igualtat i han deixat empremta en la història del segle passat, segons informa la Diputació de Girona en un comunicat.

El segle XX ha estat batejat com el segle de les dones perquè va ser quan aquestes van fer més aportacions, fins al punt de canviar la fisonomia del món. No se sap quina part del PIB els correspon, però el cicle Un segle XX ple de talent femení vol reivindicar la seva feina i aproparà a algunes de les que més van excel·lir en camps tan diversos com la poesia, les arts plàstiques o la pedagogia.

La primera de les conferències, que se celebrarà el pròxim dilluns dia 21 d'octubre, estarà dedicada a Emilia Pardo Bazan, aristòcrata i intel·lectual gallega que va aprofitar la seva posició per llançar un missatge de defensa dels drets de les dones. Es considera una de les millors escriptores de la història de la literatura espanyola i va ser la precursora del naturalisme a Espanya. No obstant això, pel fet de ser dona, va ser rebutjada per formar part de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola.

Durant aquestes xerrades també es parlarà d'altres personatges rellevants en camps tan diversos com la literatura, les arts plàstiques, la pedagogia, etc., com ara: Maria Montessori, les integrants del Lyceum Club barceloní, Mercè Rodoreda i les exiliades de la Guerra Civil, les Guerrilla Girls nord-americanes, Adrienne Rich i Maria Mercè Marçal, entre altres.

Totes les xerrades d'aquest cicle tindran lloc els dilluns a partir de les 7 de la tarda. Són gratuïtes però des de l'organització es requereix inscripció prèvia, atès que les places són limitades.

Les inscripcions es poden fer a la pàgina web de la institució ( www.casadecultura.cat) o presencialment a la Secretaria de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona de dilluns a divendres de 9.30 a 17.30 h.