19 de octubre de 2019
19.10.2019
Diari de Girona

El film «Los colores de la montaña» donarà el tret de sortida al Cicle de Cinema i Solidaritat

Les projeccions conviden enguany a reflexionar sobre com interactuen els i les menors amb les fronteres

19.10.2019 | 00:55
El film «Los colores de la montaña» donarà el tret de sortida al Cicle de Cinema i Solidaritat

La nova edició del Cicle de Cinema i Solidaritat de Girona començarà el pròxim dimarts dia 22 d'octubre (20 h, Cinema Truffaut) amb la projecció del film colombià Los colores de la montaña, dirigit per Carlos César Arbeláez, un llargmetratge de ficció que apropa a la vida quotidiana en algun lloc de la zona muntanyosa del camp colombià. Aquest llargmetratge està explicat des de l'òptica dels nens i nenes, que són els protagonistes d'aquesta història. La mirada poètica i innocent dels menors crea un fort contrast amb el conflicte armat que pertorba la vida dels seus habitants, segons indica un comunicat enviat per l'Ajuntament de Girona.

La projecció de la pel·lícula serà presentada per les entitats Dagua i Asocolgi. Precisament els i les menors i les fronteres seran la temàtica central de la proposta d'enguany d'aquest cicle organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona, la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Cinema Truffaut.

Sota el títol «Menors i fronteres», el cicle d'enguany convida a reflexionar sobre com interactuen aquestes dues realitats. Els conflictes bèl·lics, els camps de persones refugiades, l'entrada a Europa de migrants i menors no acompanyats/des, la desprotecció d'aquestes persones menors en la societat d'acollida... Experiències vitals plenes de dolor, prejudicis i injustícies, però en les quals també s'entrellacen amistat, solidaritat i comprensió.

Des d'aquest mes i fins al juny de l'any vinent, es podrà veure una pel·lícula mensual en una sessió en què diverses entitats gironines implicades en aquests temes exposaran la seva perspectiva i convidaran les persones espectadores a fer una reflexió conjunta sobre aquestes realitats. Les projeccions programades són: 14 Kilómetros (Espanya, 2007), el 26 de novembre; Corredors de fons (Espanya, 2012), el 17 de desembre; Salida de emergencia (Espanya, 2019), el 28 de gener; 18+1 (Catalunya, 2019), el 25 de febrer; Hayati (Espanya, 2018), el 31 de març; Las tortugas también vuelan (Irán i Iraq, 2004), el 28 d'abril; La jaula de oro (Mèxic, 2013), el 26 de maig, i Icebox (Estats Units, 2018), el 16 de juny.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona