22 de octubre de 2019
22.10.2019
Diari de Girona

La setmana Apropa Cultura se centra en les dones vulnerables

Una vintena d'institucions gironines participen en el projecte dedicat a col·lectius amb dificultats

22.10.2019 | 00:55
La setmana Apropa Cultura se centra en les dones vulnerables

Les dones en situació de vulnerabilitat són el col·lectiu en el qual se centra la cinquena edició de la setmana Apropa Cultura, que pretén acostar la cultura a col·lectius amb dificultats socials, econòmiques o funcionals. Des d'ahir i el 27 d'octubre, el centenar d'equipaments que participen en el programa, que està actiu tot l'any, oferiran experiències culturals amb l'objectiu de salvar barreres i donar visibilitat al projecte.

Per primer any, el projecte ha decidit dedicar la setmana a un col·lectiu en concret i ha triat les dones en situació de violència masclista, immigrades, amb diversitat funcional, privades de llibertat, en situació de pobresa, vinculades a la prostitució o en risc d'exclusió social.

Un total de 127 equipaments culturals i 2.411 centres socials de tot Catalunya formen part de la xarxa Apropa Cultura. Una vintena d'institucions gironines, com l'Auditori de Girona, els festivals Temporada Alta i de Torroella, el Museu del Joguet de Figueres o els teatres d'Olot, Blanes, Lloret de Mar o Girona, participen a la iniciativa, que des de la seva creació el 2006 ha generat 284.106 experiències culturals d'usuaris, 54.904 en l'última temporada, que va ser la primera en què es va superar la barrera dels 50.000 usuaris en un any.

Durant aquests tretze anys de recorregut, la xarxa Apropa Cultura s'ha anat estenent per tot Catalunya i ja és present a la majoria de comarques.

Aquesta temporada és remarcable l'augment de municipis amb presència del projecte Apropa Cultura, que han passat dels 20 de l'any passat als 41 actuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona