23 de octubre de 2019
23.10.2019
Diari de Girona

Estimada agustina, ja fa deu anys

23.10.2019 | 00:15
Estimada agustina, ja fa deu anys

Com passen els anys, sembla que era ahir que cada dia ens trucava per saber què fèiem. Però principalment em deia «com està el nen?», referint-se al Raimon. Vaig copsar dia a dia totes les seves inquietuds fins a arribar a dir-me carinyosament que era la seva secretària.

Aquell juliol n'hauria fet 99. S'ho esperava amb tanta il·lusió per veure el seu darrer llibre novel·lat publicat. Al cap de pocs dies de deixar-nos vaig fer un poema de Girona i el vaig dedicar a quatre persones estimades: els meus pares i germà i a vostè. La seva poesia és la que m'agrada a mi, ja sé que ara en triomfen un altre tipus però a mi m'agradava la seva.

Agustina, quan ens va deixar vaig rebre una trucada. Era la seva germana Anita; no sé si va ser vostè que ens la va deixar de relleu perquè no la trobéssim tant a faltar, cosa que encara li trobo, la trucada a mig matí quan es llevava per preguntar-me com estàvem, les cançons que em cantava i llavors el número de telèfon que em donà de la Joana Ramos, amiga seva que li passava el llibre a net i que al final la vaig trobar i som amigues gràcies a vostè.

Amb l'Anita va ser una amistat molt maca, a més coneixia el seu marit, el senyor Joan Viñas Bona. Jo de petita seguia les campanyes de Nadal que feia per la ràdio i em va regalar el llibre escrit pel seu fill Francesc, ara també traspassat, El goig de viure, i talment com si fos vostè, cada setmana ens trucava des del seu traspàs per veure què fèiem. No sap com es preocupava per nosaltres, em va saber greu perquè no em vaig assabentar quan ens va deixar. A Girona no va sortir res, vaig ser jo que li vaig trucar i em vaig trobar amb el desenllaç. Se'n va anar abans d'en Raimon.

Agustina, vostè s'esperava amb il·lusió els 100 anys i, enguany, igual que el meu pare, n'hauria complert 109, parlem de molts anys. La Nit de Poetes que va néixer al meu carrer li ha dedicat un homenatge al Pati de les Magnòlies. Penso que vostè, que ha deixat una petjada tan gran a la nostra ciutat, i que ha dedicat tants poemes a gent de Girona, jo proposaria a Girona que a vostè i la Maria Cobarsí se'ls dediqués una plaça o un carrer a la nostra ciutat. A més no volent valorar les dones, ja que carrers amb noms de dona no ni n'hi ha massa, penso que molts gironins hi estarien d'acord. Jo per la Maria ja ho havia demanat, vagi doncs la segona pedra perquè sigui una realitat. Felicitats, Agustina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona