Després de dos anys de treball la il·lustradora banyolina Nuri Ann presenta el seu primer conte il·lustrat amb el títol de Pulgarcita, una obra dirigida a un públic amant de la il·lustració i el col·leccionisme. Aquesta proposta és una adaptació del conte clàssic de Hans Christian Andersen publicat per primera vegada el 1835 i en la qual l'autora feminitza el personatge principal tot incidint en la llibertat de la dona, el valor de l'amistat, el patiment del col·lectiu i d'altres temes molt actuals.

Pulgarcita presenta una nena diminuta, d'una polzada de mida, que neix d'una flor i que ha d'enfrontar-se als perills d'un món que no està fet per a ella. Malgrat els obstacles, la petita finalment trobarà la seva identitat i el seu lloc al món.

Tot i que en un principi les obres d'Andersen estaven destinades al públic infantil, aquesta nova història admet la lectura de totes les edats. Les il·lustracions, que són molt potents i enigmàtiques, recorden l'estil pictòric del pop surrealista i han estat realitzades amb la tècnica de pintura digital.

El projecte de publicació es fa a través de la plataforma de micromecenatge Verkami amb l'objectiu de fer un tiratge de 500 exemplars amb impressió òfset i amb tapa dura que proporcionarà una excel·lent qualitat de les imatges de la publicació. Fins demà hi ha temps per col·laborar-hi a través de vkm.is/pulgarcita.

Nuri Ann (1986) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Granada i estableix la seva residència a Banyoles per complementar els seus estudis a l'Escola Massana de Barcelona i a La Mercè de Girona. Durant aquest temps ha creat una trentena d'obres dins la sèrie Peculiar Girls; personatges femenins inspirats en les emocions humanes en què es veuen reflectits els somnis, els desitjos i la pèrdua de la innocència.