El viatge de la Marta, la nova pel·lícula de la directora de la premiada La plaga es presenta aquest divendres a Girona. La prèmiere del film, que està produït pel gironí Edmon Roch, serà als cinemes Albèniz Plaça a un quart de nou del vespre i anirà a càrrec de la directora i guionista Neus Ballús; l'actriu protagonista, Elena Andrada, i el mateix productor Edmon Roch.

Presentada a la Secció Oficial del Festival de Màlaga, la cinta pren el Senegal com a escenari d'una història protagonitzada per una família que està de vacances a un complex turístic. La filla, adolescent, haurà de lluitar contra les desigualtats socials i les diferències de cultures per conèixer gent de la seva edat i fer amics.

Es tracta del primer treball de ficció de la directora de La plaga, premiada en diversos festivals internacionals i nominada als Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA).

El film es va rodar durant sis setmanes al Senegal i, a més de Màlaga, ha passat per la Berlinale i els festivals de Sant Sebastià, Vancouver, Miami o Gant, entre d'altres certàmens.