En el marc de la sisena edició de Begur en Flor, que tindrà lloc la primavera de 2020, s'organitzaran al municipi diverses actuacions de violoncels que lluiran el nom del violoncel·lista català Marçal Cervera i Millet, nascut a Santiago de Cuba el 1928 i mort el passat 20 de setembre, als 91 anys, a Begur, on hi residia des de feia anys. Es tracta d'una iniciativa conjunta de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Begur i l'Aula de Música de Begur, que amb aquesta activitat volen preservar i donar a conèixer la trajectòria d'aquest cèlebre músic.

Fill del mestre Ernest Cervera, germà de la violinista Montserrat Cervera i nebot del violoncel·lista Lluís Millet i Farga, de la família del fundador de l'Orfeó Català, Marçal Cervera i Millet és considerat un dels darrers grans intèrprets catalans del segle XX i el darrer gran mestre del violoncel a Catalunya.

Cervera també va ser mestre de moltes grans figures de la música de Catalunya, de les quals va fer bandera a l'estranger: a Itàlia, a Suïssa i a Alemanya, països on va poder desenvolupar la seva carrera musical fins a retirar-se a Begur.