04 de novembre de 2019
04.11.2019
Diari de Girona

Monturiol, personatge de conte

Edicions del Pirata commemora el bicentenari del naixement del figuerenc amb l'àlbum il·lustrat «El submarí que no es volia enfonsar», de l'escriptora Anna Obiols i l'il·lustrador Subi

03.11.2019 | 23:25
Il·lustracions del llibre sobre Narcís Monturiol

Inventor del submarí, però també d'una màquina per fer cigarrets o d'un sistema de conservació d'aliments; impressor, editor, socialista utòpic i sobretot una personalitat exuberant. Hi ha mil i una maneres de definir Narcís Monturiol, una llista a la qual ara es pot afegir una nova, la de personatge de conte.

Coincidint amb els dos-cents anys del naixement de Narcís Monturiol (Figueres 1819 - Barcelona 1885), Edicions del Pirata publica El submarí que no es volia enfonsar, un particular homenatge al figuerenc en forma d'àlbum il·lustrat per a infants a partir de tres anys.

L'escriptora Anna Obiols i l'il·lustrador Joan Subirana Subi són els responsables del llibre, que planteja una esbojarrada història sobre aquells invents que no sempre surten com un espera, però que a base d'esforç, constància i, perquè no dir-ho, una mica de sort, potser aconseguirem que funcionin.

En aquest cas, l'invent és el primer submarí de la història, que recorda la silueta de l'Ictineu i que s'intenta submergir a còpia de col·locar-hi elefants successivament.

El capità de la nau és una caricatura de Monturiol, una figura que els petits lectors podran descobrir al final de l'àlbum gràcies a una biografia que l'assenyala com a escriptor, polític, enginyer i inventor del primer submarí propulsat de la història, ara fa 160 anys, però també de moltes altres coses, com un betum per a les sabates o, fins i tot, pinsos per a conills.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona