La jove cantant de rap empordanesa Joina, la cantautora mallorquina Maria Jaume Martorell i la formació barcelonina de rock Urpa són les propostes que disputaran la final de la 19a edició del Sona9, que tindrà lloc el dimecres 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. A la mateixa gala, Sandra Bautista, guanyadora del Sona9 de l'edició del 2018, presentarà el seu primer disc, Trapezista.

En declaracions a Diari de Girona, la jove Joina Canyet (Biure d'Empordà, 1996) va expressar ahir la seva satisfacció per haver arribat a la final del concurs, sobre el qual destaca l'experiència viscuda. «Passar per totes les fases, així com poder actuar en escenaris com el del festival Acústica han estat un premi per a mi» explica Joina, per qui el fet de ser finalista «és ja un reconeixement, que ajuda a fer que soni el meu nom i que la meva música s'escolti més».

El nom del grup guanyador es farà públic durant l'entrega de premis, que es realitzarà quan s'acabin totes les actuacions, a la part final de la gala. El premi per al guanyador és l'enregistrament i edició d'un disc, amb la direcció d'un productor professional, una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una gira de concerts als festivals i mercats més destacats del panorama nacional. Els finalistes, per la seva banda, obtindran la gravació d'un EP de quatre cançons.