Els artistes Jofre Oliveras i Nil Safont han treballat les darreres setmanes en el que s'ha convertit en una de les obres d'art rural més grans de Catalunya, un enorme mural de trenta-vuit metres d'alt i dotze d'ample en tres sitges de la fàbrica de pinsos que la Cooperativa d'Ivars té a Torregrossa.

En total, els dos artistes, dos creadors amb una forta projecció internacional, han pintat 1.358 metres quadrats amb una obra que s'inspira en les Festes del Segar i del Batre de la Fuliola i que s'inaugurarà oficialment aquest dissabte.

La direcció i producció d'aquest projecte de grans dimensions, que ret homenatge als homes i dones que treballen al camp, és de Binomic.cat, una empresa de Penelles especialitzada en la direcció d'art, el disseny i la realització d'aplicacions interactives i coneguda com a impulsora del festival d'art rural Gargar.

A la recerca de noves sinergies que aportin un valor afegit a l'empresa, la Cooperativa d'Ivars assegura que ha apostat per la innovació amb aquesta iniciativa que també vol ser «un reconeixement als seus socis i treballadors».

Aquesta firma centenària vol refermar, així, assegura en un comunicat, el seu «compromís social i cultural» que «aposta per l'expressió artística com a valor afegit a la seva activitat industrial».

Amb projecció internacional

Jofre Oliveras (Girona, 1989) és un artista visual i activista vinculat a l'art social aplicat a l'espai públic. Entre altres esdeveniments, ha participat en el festival Milestone, amb una intervenció a les columnes del viaducte, i al Girona Temps de Flors.

A escala internacional, ha exposat a Florida i ha participat en festivals a Itàlia i a Noruega, per exemple.