L'artista resident de l'Ateneu de Banyoles, el guitarrista malagueny Rafael Aguirre, clourà la residència artística interpretant el Concierto de Aranjuez amb la Giorquestra aquest diumenge. Serà a partir de les set de la tarda, en un recital organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles i Joventuts Musicals de de Catalunya. A banda de la interpretació de l'obra de Joaquín Rodrigo, la Giorquestra executarà també la setena simfonia de Beethoven.

Aguirre és actualment un dels guitarristes espanyols més sol·licitats a nivell internacional. Format a Alemanya, actua amb regularitat en sales de prestigi internacional, com el Carnegie Hall de Nova York, el Konzerthaus de Viena, el King's Place de Londres, la Filharmònica de Sant Petersburg o el Palau de la Música Catalana i ha estat el primer guitarrista a actuar com a solista a la Sala Simfònica de la nova Elbphilharmonie d'Hamburg.

El de diumenge serà el darrer concert que oferirà com a artista resident de l'Ateneu. En el primer recital, al gener, Aguirre es va acompanyar de la violoncel·lista suïssa Nadège Rochat per presentar el disc La Vida Breve. En el segon concert, que es va celebrar al maig, va va mostrar la versatilitat del seu instrument, tocant des d'obres originals fins a transcripcions orquestrals i pianístiques.

Les entrades per al concert es poden comprar al web de Cultura de Banyoles i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.