L'escriptora i periodista mallorquina Llucia Ramis és la guanyadora del premi Setè Cel 2019 per la novel·la Les possessions (Editorial Anagrama). El guardó es lliurarà el divendres 15 de novembre, a les 20.00 hores, a la biblioteca Iu Bohigas de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt.

La novel·la, entre l'elegia, la crònica i el thriller, narra la història d'una dona que viatja per posar fre a l'espiral en la qual ha caigut el seu pare que, amb la jubilació, ha passat de ser un plàcid professor d'institut a iniciar una batalla legal contra un presumpte delicte urbanístic. Aquestes trobades reobren velles ferides i transporten la protagonista al centre de la història familiar, marcada per un succés ocorregut a Madrid l'any 1993.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salt, Núria Heras, explica que «any rere any els premis Setè Cel continuen gaudint d'una molt bona salut i, enguany, amb Les possessions de la Llucia Ramis, n'és un exemple».

Fomentar la lectura

Els premis Setè Cel van néixer el 2007 amb l'objectiu de "fomentar la lectura i la creació literària". Impulsats per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Salt i amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, el guardó porta el nom de llibreria saltenca que va tancar les portes el 30 de maig de 1997. Regentada per Josep Paulí va ser un referent de la vila a l'hora de difondre la literatura catalana i la cultura.