El Club Natació Banyoles (CNB) i les Joventuts Musicals de Banyoles (JMB) impulsen a partir del 17 de novembre la primera edició dels Concerts d'Aigua, un cicle de concerts de música classica que tindrà com a cap de cartell el compositor i pianista Paco Viciana. Viciana actuarà el 15 de desembre amb una obra composta en exclusiva per a l'ocasió titulada Llums dins l'aigua, que es combinarà amb poemes de Josep Navarro Santaeulàlia.

El Club Natació Banyoles, que l'any 2025 complirà 100 anys de vida, s'ha proposat recuperar i reivindicar l'històric vessant cultural que va tenir en la dècada dels anys 60 i 70 promovent els Concerts d'Aigua a la sala de socis del club. Concretament, organitzarà un cicle estable de concerts de música clàssica al llarg de la temporada 2019-2020 gratuïts i oberts a tothom que tindran lloc els diumenges a les 12 del migdia. La primera audició, a càrrec del guitarrista Javier Lucío, tindrà lloc el pròxim 17 de novembre.

Toni Bramon, Vocal de Cultura del Club Natació Banyoles destaca que amb els Concerts d'Aigua, que es realitzaran des del mes de novembre fins al mes de maig, «es pretén traslladar la música clàssica a nous escenaris que no siguin un auditori i acostar-la a altres públics de manera més propera i íntima» perquè així «es pugui assaborir amb tots els sentits». Bramon també detalla que després de cada recital es servirà un vermut a la terrassa de la mateixa sala d'actes amb vistes a l'Estany.

La programació musical ha estat dissenyada per Joventuts Musicals de Banyoles (JMB) i, en paraules del seu president, Rafel Juanola, «és una clara aposta pels joves talents i per la qualitat, de la mà d'artistes i grups emergents del panorama musical del nostre país».

La programació inclou, a més de Lucío i Viciana, el pianista Bernat Català (16 de febrer); el Dúo Vallés-Vera, de saxo i piano (8 de març); l'acordionsita Olga Morral (26 d'abril) i Dúo Melómano de soprano i guitarra el 17 de maig.