La Provença acollirà l'any vinent la primera exposició digital immersiva sobre Salvador Dalí. Del 6 de març de 2020 al 3 de gener de 2021 se celebrarà aquesta primera mostra immersiva que exhibirà l'obra de l'artista empordanès mitjançant la projecció d'imatges a molt alta definició sobre les parets de roca d'una antiga pedrera als Baus de Provença.

El projecte batejat com a Dalí, l'enigma sense fi, produït per CulturEspaces amb la col·laboració de la Fundació Dalí, ha escollit com a escenari una pedrera inactiva des de l'any 1935 que Jean Cocteau va utilitzar com escenari per al film El testament d'Orfeó. Sota el nom Carrières des Lumères, l'espai està habilitat per acollir aquest tipus de mostra i des del 2012 els visitants s'han pogut submergir en el món d'artistes com Gauguin, Monet o Klimt.

A principis de 2020 es donaran més detalls sobre els continguts d'aquesta exposició, segons asssenyala la Fundació Dalí, que apunta que com que el seu objectiu és difondre l'obra del geni empordanès a un públic «multigeneracional», aposta per projectes divulgatius que explorin nous llenguatges i formats.

«És per això que s'ha escollit el talent creatiu de l'equip de CulturEspaces, un referent en la gestió de patrimoni cultural, pioners en experiències immersives amb una fórmula tecnològica de primer nivell», apunten des de la institució.