16 de novembre de 2019
16.11.2019
Diari de Girona
CRÍTICA - DANSA

Una follia transformada

Israel Galván porta a Temporada Alta la seva versió de «El amor brujo» de Manuel de Falla

16.11.2019 | 19:49
Una follia transformada

El amor brujo
Direcció i ball: Israel Galván. Música: Manuel de Falla i Alejandro Rojas-Marcos. Piano: Alejandro Rojas-Marcos. Cant: David Lagos. Teatre Municipal de Girona, 13 de novembre. Festival Temporada Alta

De tan a prop que tenia El amor brujo no el veia, assegura sovint el bailaor Israel Galván, que ara ha abraçat Falla allunyant-se de les interpretacions més populars per fer-ne una versió de saló amb només tres ingredients: el piano d'Alejandro Rojas-Marcos, la veu de David Lagos i el seu ball.

Transmutat en una dona que pren el nom de la seva tia, Eduarda de los Reyes, balla assegut en una cadira, el que no l'impedeix moure tot el cos. Mans i cames mantenen la força de la coreografia, que juga també amb l'expressió i la parsimònia del ballarí.

La bruixeria i les flames apareixen en escena, però la peça clau és el so. La música, la veu i la rugositat dels àudios de Pastora Imperio i Antonio Chacón, contemporanis de Falla, connecten la tradició de la peça amb el trencador estil de Galván que, com sempre, va dividir el públic del Teatre Municipal de Girona entre els admiradors i els desconcertats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona