Caldes de Malavella torna a maridar cultura i gastronomia aquesta setmana amb la cinquena edició d'El Gust de la Paraula. La cita, que organitzen conjuntament la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia i l'Oficina de Turisme, proposa una gastronomia que uneix propostes literàries, cinematogràfiques o musicals amb la cuina de tardor, aquest any amb la carbassa com a protagonista. Entre les activitats destaca un espectacle de gastropoesia amb Josep Pedrals, un concert de Xavier Calvet o un concurs de cuina amb el cuiner Marc Ribas i el gastrònom Jaume Fàbregas al jurat.

Les activitats començaran divendres, amb una sessió de contes i tallers infantils amb Les Llagurteres i una vetllada a les golfes de l'església de Sant Esteve amb un club de lectura amb el poeta Albert Planelles, un sopar literari i una visita guiada nocturna.

Dissabte al matí els infants tornaran a ser els protagonistes ambdiverses activitats. Al migdia, la plaça de l'Ajuntament serà l'escenari d'un concert-vermut del músic ganxó Xavier Calvet, i a la tarda, a l'hostal Esteba hi ha previst un col·loqui de Jaume Fàbregas i Marc Ribas, que presentaran els llibres La cuina més exquisida de la Costa Brava. Els tapers i Brutal, respectivament. Serà a les cinc, una hora abans del concurs popular de plats amb carbassa. També a l'hostal Esteba, però a les nou, el poeta i recitador Josep Pedrals farà una lectura de textos gastronòmics que aniran acompanyats d'una degustació de platets de tardor.

La cita es tanca diumenge amb la visita guiada Un Caldes de llegenda i la projecció del film El cocinero de los últimos deseos.

La iniciativa, que l'any 2016 va rebre el premi Teresa Rovira i Comas a la innovació a les biblioteques públiques, implica també els restauradors i les llibreries per incentivar la lectura entre infants i adults.