La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) presentarà la setmana vinent el seu nou recopilatori en un doble concert a l'Auditori de Girona que unirà els temes més destacats dels seus darrers projectes. La cançó d'autor de Lluís Llach, la sarsuela i l'òpera són els tres estils protagonistes del projecte Clàssics Enderrock, que repassa els darrers tres treballs de la formació, tots guardonats amb un premi Enderrock en la categoria de Clàssica.

Es tracta de Tossudament Llach, Cançó d'amor i de guerra (sarsuela amb música de Rafael Martínez Valls i text de Lluís Capdevila i Víctor Mora) i l'òpera Llull (amb música de Francesc Cassú i llibret de Jaume Cabré), tres projectes que «conformen un triangle virtuós de la música catalana» que «porten l'essència mediterrània», segons Josep Lagares, vicepresident de la Fundació Metalquímia, Josep Lagares, l'entitat que impulsa la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. També hi ha una nova versió «més èpica» d' Els segadors, interpretat conjuntament amb la Polifònica de Puig-reig i que, segons Lagares, és un «humil homenatge» als líders independentistes presos.

La resta de temes del repertori estan interpretats per artistes com Beth, Elena Gadel, Roger Padullés, Gemma Coma-Alabert, Marta Mathéu i Toni Marsol.

El director artístic de la SCCC, Francesc Cassú, recordava ahir que la formació va néixer com una «fusió de joves músics que consoliden la seva carrera amb els integrants de la Principal de la Bisbal». «Cada vegada ens hem atrevit a reptes més grans», va dir, tot indicant que quan van començar a gestar aquesta «orquestra amb un so nou», es va haver de «generar un repertori propi» gràcies a compositors i arranjadors.

El baríton Roger Padullés també s'ha encarregat del guió de les dues gales de presentació del disc, que se celebraran el 29 i 30 de novembre. Segons va detallar, ha intentat que «el públic no hagi d'estar enganxat al programa» per saber quins temes interpreten.

Així, l'actor gironí Ferran Frauca, que ja havia col·laborat amb els darrers dos projectes de la Simfònica, anirà introduint cada cançó. La presentació, a més, es combinarà amb la il·luminació i les projeccions a la sala per dotar cada peça «d'un ambient diferent», segons Padullés.

Abans dels concerts, la formació preveu fer un assaig obert per a estudiants de Secundària de l'institut de Vilablareix i del Sobrequés de Girona. En total, uns 200 alumnes que podran conèixer de primera mà què és una orquestra i els preparatius previs a un concert gràcies al projecte Auditori Obert de l'Ajuntament de Girona.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, va destacar ahir que aquest programa educatiu pretén fomentar nous públics i generar vocacions per al sector cultural.