El violinista, contrabaixista i compositor de sardanes de Vilarnadal Josep Joli va morir ahir al matí, als 88 anys, després d'una llarga malaltia, segons informava el setmanari L'Empordà. Nascut l'any 1931, Joli formava part de la nissaga de músics Blanch i Reynalt de Castelló d'Empúries.

La profunda passió que sentia pel món de la música va fer que, des de ben jove, la seva vida es traduís en notes musicals. Va ser professor de contrabaix a l'Escola Municipal de Música de Castelló d'Empúries, i va ser un dels fundadors de l'orquestra Costa Brava i la cobla Ciutat de Girona. També va cantar amb els Pescadors de l'Escala.

L'any 1980, Joli va patir un greu accident que li va deixar importants seqüeles físiques. Després de l'accident es va dedicar a la docència a Castelló d'Empúries durant 17 anys i de la qual van sortir alumnes de contrabaix molt destacats.

El 18 de desembre de 2016, en el marc de l'Aplec de la Sardana de Calella de la Costa, va tenir lloc l'estrena de la darrera sardana de Joli, Agraï ment, una composició dedicada a Quim Ruscalleda.