La Casa de Cultura de Girona, punt neuràlgic de l'activitat cultural a la ciutat, ja ho té tot a punt per a l'exposició Biennal d'Art 2019. La gran mostra d'art es podrà veure a les seves sales a partir del dia 13 de desembre i fins al 22 de febrer de l'any vinent, i es converteix d'aquesta manera en una de les grans mostres de l'any. Aquesta serà la desena edició de la Biennal que mostra, segons els seus organitzadors, «la diversitat de formes i sensibilitats d'una selecció d'artistes de diferents procedències de Catalunya, que han participat en la convocatòria d'enguany i han estat escollits per un jurat especialitzat, d'entre 130 participants. Les seves obres són representatives dels diferents corrents de la plàstica i pràctiques artístiques emmarcades dins el concepte d'arts visuals contemporànies».

Un dels atractius és que es podrà veure la peça guanyadora que porta per títol In Limbus Melita, de l'artista Roser Caminal. A més, també l'acompanyaran en l'exposició una desena d'artistes més amb les seves corresponents obres. En concret, seran: Segon intent, d'Albert Gironès; La integridad del discurso, de Marla Jacarilla; Falsa línia del Horizonte, de Llorenç Ugas; Entre la resistència i la veracitat, de Jordi Mitjà; Fer veure, d'Irene Visa; Spanish Chronovisor, de Simon Contra; Altres principis de traçabilitat, d'Azahara Cerezo; La pletera 13.05.2015 (tríptic), de Jordi Morell; Acords visuals, de Xavi Bové, i Pedregós, d'Isabel Banal. Segons els organitzadors, la «majoria de les obres seleccionades tenen una elevada càrrega de reflexió social i política» i fan referència a temes d'actualitat.

Igualment coincidint amb la desena edició, es vol fer un exercici de memòria ja que la Biennal és una iniciativa que va néixer fa 30 anys, de manera que l'exposició també acollirà les obres que varen guanyar les d'edicions anteriors: artistes com Àlex Nogué (2017), Quico Estivill (2015), Manel Bayo (2013), Job Ramos (2010), Núria Güell (2008), Xavier Escribà i Pep Aymerich (guanyadors ex aequo l'any 2006), Pedro Saralegui (1993), Begoña Egurbide (1991) o Gabriel Sanz (1989) seran presents també en aquesta edició, la qual cosa fa que tingui una singularitat especial.

L'exposició estarà situada a la planta baixa de la Casa de Cultura i es podrà visitar de dimarts a divendres, de les 11 del matí a les 8 del vespre, i els dissabtes, de les 11 del matí a les 6 de la tarda, mentre que els festius estarà tancada.