La Casa de Cultura del Gironès Les Bernardes dedicarà el 2020 a L'art de col·leccionar somnis, amb obres d'artistes com Pablo Picasso, Andy Warhol i Balthus. Aquesta idea centrarà les obres de l'espai 29m2 durant una temporada en què també s'han previst exposicions de Joan Mateu, Regina Saura, Jose? Luis Pascual, Jordi Abelló o El Xupet Negre.

La temporada del 2020, que porta per títol Perspectives des de la perifèria, mostrarà l'obra de 23 artistes provinents de països com Argentina, Itàlia, els Estats Units o diversos punts de l'Estat i Catalunya.

Com a novetat de la temporada vinent a Les Bernardes, destaca l'entrada estable de dues noves sales. D'una banda, la sala la Talaia, comissariada per Isaac Candelario, i l'Antiga Església, que acollirà l'obra del reconegut artista català Oscar Estruga.

Seguint amb l'objectiu de divulgar l'art contemporani es publicaran tres llibres que acompanyaran les exposicions de Picasso, Balthus i Joan Mateu, que se centraran en els processos creatius d'aquests artistes.

Una altra de les novetats de la temporada vinent és que el centre comissaria bona part de les exposicions del 2020 i també compta amb Laura Cornejo, Glòria Polls i Isaac Candelario.

El director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, va destacar ahir durant la presentació de la temporada que la programació del nou any és fruit de l'esforç de les diferents administracions implicades per «acostar l'art contemporani al públic en general» i fer de l'equipament saltenc «un centre de referència».