El Houston Ballet obrirà la 34 edició del festival Castell de Peralada, que també ha anunciat per a l'estiu vinent l'actuació del tenor alemany Jonas Kaufmann, al costat de la soprano Maria Agresta, en una nit amb les millors àries i duos del compositor italià Giacomo Puccini.

Els dies 2 i 3 de juliol el Houston Ballet, la cinquena companyia de ballet més gran dels Estats Units, passarà per Peralada en el marc de la gira europea del seu 50è aniversari. Ho farà sota la direcció artística del coreògraf Stanton Welch i amb un doble programa. Així, aixecarà el teló del festival amb Trible Bill, un espectacle en què mostrarà la seva versatilitat i identitat escènica a través de tres ballets, i l'endemà presentarà Son de l'âme, amb les peces per a piano de Frédéric Chopin.

El 9 d'agost, l'aclamat tenor Jonas Kaufmann, màxim divo de l'escena operística mundial, oferirà un concert líric a l'auditori alt-empordanès. El tenor bavarès tornarà a Peralada amb un programa que intercalarà peces orquestrals amb algunes de les millors àries i duos del repertori puccinià. Comptarà amb la participació de la soprano italiana Maria Agresta i el director Jochen Rieder capitanejant l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Aquestes dues actuacions se sumen a les que ja va avançar l'organització a finals d'agost. Per una banda, l'estrena de la nova producció operística del festival, Aïda de VerdiAïda (5 i 7 d'agost) amb Sondra Radvanovsky, Piotr Beczala, Anita Rachvelishvili i Carlos Álvarez; el recital del tenor Brian Jagde (6 d'agost), i el retorn de William Christie i Les Arts Florissants amb un programa inèdit de motets (8 d'agost).

Les entrades per a aquests espectacles ja estan a la venda, amb preus que van dels 30 fins als 295 euros, a més de la zona Platea Premium per 320 euros en el cas del concert de Jonas Kaufmann.