La cantant del mític grup Roxette, Marie Fredriksson, molt famós als anys 80 i 90, va morir aquest dilluns als 61 anys, després d'una llarga lluita contra el càncer, segons informa el diari suec 'Expressen' que recull un comunicat que ha publicat la família de l'artista.

"Amb gran tristor hem d'anunciar que una de les nostres artistes més grans ha mort", explica el comunicat que apunta que Marie Fredriksson va morir per complicacions derivades "de la seva antiga malaltia".

La cantant feia anys que lluitava contra un tumor cerebral que li van diagnosticar el 2002.

El seu company del popularíssim duo suec, Per Gessle ha assenyalat: "Tot el meu amor per tu i la teva família. Les coses mai seran el mateix".

Fredriksson va saber que estava malalta el setembre de 2002. Va ser aleshores quan va "començar l'infern" segons les paraules de la compositora. D'acord amb el seu relat, tot va començar de manera gradual. Primer va començar a oblidar les lletres de les seves pròpies cançons, fins que un matí es va desmaiar a casa seva i es van encendre les alarmes. Quan es va despertar estava en un hospital i li van donar la dura notícia: tenia càncer cerebral.

Els metges creien que la cantant no viuria més d'un any, però la seva determinació va sorprendre a tothom. Operacions, tractament amb quimioteràpia i radioteràpia la van mantenir en vida, però el seu cos en va patir les seqüeles: problemes de visió a l'ull dret, auditius, motors, d'orientació i memòria. Entre 2006 i 2007 va tornar als escenaris.

Roxette ha venut 75 milions de discos i quatre dels seus singles van arribar a la Nº 1 en el Billboard dels Estats Units, essent la primera banda de parla no anglesa a gravar un unplugged per a MTV.

En aquesta informació pots consultar la història del grup i els seus grans èxits