Míriam Iscla, Clara Segura i Bruno Oro, Rocío Márquez, Ramon Mirabet o LaNordika són alguns dels noms destacats de la programació de Banyoles Cultura per al primer semestre de 2020. La temporada d'arts escèniques estarà aquest 2020 d'aniversari perquè es compleixen els 25 anys del Teatre Municipal i, coincidint amb aquesta celebració, la programació compta amb grans noms de l'escena catalana. En total, s'han programat vuit propostes d'arts escèniques que es representaran entre el Teatre Municipal i La Factoria d'Arts Escèniques.

Els Somnàmbuls, de la companyia Punt Produccions, amb Genís Casals, David Marcè i Laura Pujolàs ; Abans que es faci fosc, amb Míriam Iscla; Rita, amb David Bages i Anna Moliner; Peccatum, de Toni Gomila amb Caterina Florit i Dolors, la primera sèrie en teatre escrita per Sergi Belbel i Cristina Clemente, seran algunes de les propostes escèniques destacades entre els mesos de gener i juny.

Durant aquests primers mesos de l'any, també passaran per la capital del Pla de l'Estany la companyia La Calòrica amb el seu Fairfly; El col·loqui, amb Peyu, i Cobertura, amb Clara Segura i Bruno Oro.

Ramon Mirabet, Los Hermanos Cubero, Maria Mauri i Daniel Ariño i la cantaora Rocío Márquez, que torna a Banyoles després de protagonitzar la residència a l'Ateneu el 2015, seran els noms propis pel que fa a la música. Quant a la programació de Joventuts Musicals, destaquen tres concerts que acostaran al públic la música de Beethoven, amb les sonates per a violí amb Miquel Colom, les sonates per a piano amb Noelia Rodiles i el lieder amb Josep-Ramon Olivé.