Una versió de La infanticida ; dues revisions de Lorca o l'exitosa Un obús al cor de Wajdi Mouawad són algunes de les 28 propostes que passaran per la sala la Planeta de Girona ebel primer semestre del 2020. L'escenari gironí acollirà vuit estrenes absolutes, on destaca una nova producció de teatre Verbatim, Serà el nostre secretamb direcció i dramatúrgia de Daniela Feixas i centrada en els abusos sexuals.

En total, la sala ha programat 60 funcions per a una temporada que pivotarà sobre el teatre d'autor i documental, «amb tres grans eixos d'interès social», destacava ahir el director de la Planeta, Pere Puig: les dones, la memòria històrica i la preocupació pel retorn del feixisme i el racisme.

Així, la temporada arrencarà el 24 de gener amb l'estrena de Ferides, de La Gàrgola i amb direcció de Frank Bayer, i inclourà, entre altres espectacles, una revisitació de textos clàssics des d'un punt de vista contemporani amb propostes com l'aproximació musical al teatre de Víctor Català o una setmana dedicada a Federico García Lorca, amb Rosita, una versió lliure i «concentrada» de Doña Rosita la soltera dirigit per Pep Vila i una Yerma amb una posada en escena contemporània.

També passarà per l'escenari de la Planeta Negrata de merda, de Denise Duncan, que posa al descobert el racisme inconscient; el monòleg Un obús al cor, de l'autor d'Incendis i protagonitzat per Ernest Villegas; o Bruels, un espectacle de la companyia empordanesa La Llarga coproduïda amb el festival Grec.

Muntatges com Rastres_Argelers, sobre els refugiats de la guerra civil o Llum trencada, que reivindica la memòria de les dones republicanes de Mallorca, són altres cites destacades per als pròxims mesos.

La Planeta també recuperarà alguns espectacles estrenats al festival Temporada Alta, com Epodermis, de Carol López, que es va poder veure en l'edició de l'any passat; Els Sonàmbuls, de Llàtzer Garcia, amb gira prevista a Barcelona; o Plomes i reclams, amb el mateix equip que Àries de reservat.

Pel que fa a la música, hi ha prevista l'actuació del cantautor italià Peppe Voltarelli en què participaran Joan Isaac i Rusó Sala; i per al públic familiar, sobresurt l'espectacle Mon petit souvenir, la nova proposta de La Bleda que homenatja Jaques Tati.