L'artista caldenca resident a Cassà de la Selva Lídia Masllorens va inaugurar divendres passat la mostra Monotips, una doble exposició de retrats que acullen les sales d'exposicions Can Trinxeria i La Coma de Cassà. A l'exhibició es pot veure un treball de retrats, majoritàriament primers plans de diferents rostres, que busquen «la semblança envers el model». La pintora vol que aquests rostres evolucionin cap al «no-retrat», que és com ella anomena les cares que li són útils en la seva recerca personal.

Amb tot, Lídia Masllorens intenta que els seus quadres tinguin un significat i que, conjuntament, representin aquells sentiments i emocions que vol expressar. Així, utilitza el negre com a color conductor i amb les gruixudes «pinzellades descontrolades» simbolitza la seva «llibertat». Allò que la pintura li aporta es pot entreveure en alguns rostres més coneguts que altres del poble cassanenc.

La voluntat final de l'autora és «amb el mínim de pinzellades, sintetitzar al màxim tot això», a través d'un treball de limitada gamma darrere, de tons foscos que giren al voltant del negre, «aquell color que els conté a tots i a cap alhora».

De la mateixa manera, també vol que la seva feina sigui sostenible, per la qual cosa utilitza pintura acrílica, plàstics, escombres, baietes i draps per donar vida a tones de paper reciclat.

Un premiat recorregut

L'artista va ser guardonada el 2013 amb el Premi de Pintura de la Fundació Vila Casas, que li va obrir les portes a la professionalització artística de la mà de la Galeria Miquel Alzueta. Des de llavors, la seva pintura s'ha exposat a multitud de galeries i fires d'art, entre les quals es troben a Barcelona, París, Los Angeles, Dinamarca, Osaka, Londres, Miami i Nova York.

L'exposició Monotips es podrà visitar els dissabtes i diumenges a Can Trinxeria i La Coma fins al 2 de febrer.