El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ja ha obert les inscripcions dels cursos d'hivern, entre els quals el que estrena aquest gener adreçat a alumnes adults que no entenen ni parlen català, no alfabetitzats, amb poc bagatge acadèmic o que coneixen només alfabets diferents del llatí. S'anomena Ep! Escolta i Parla i és un curs oral gratuït que s'impartirà als 22 centres del Consorci.

L'objectiu és que els alumnes puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català, i l'ens «preveu» que aquells que el cursin podran tenir la mateixa competència oral que els alumnes que hagin acabat el nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència.

El curs està organitzat en tres mòduls i treballa nou temes relacionats amb la vida quotidiana. A cada mòdul es repassa el contingut treballat i se n'afegeix de nou. La metodologia que es proposa és significativa i comunicativa, amb activitats que demanen moviment, joc i participació.

Un 70% dels alumnes del Consorci . «Calia superar les dificultats que suposa als alumnes no alfabetitzats aprendre català en grups amb capacitats lectoescriptures», destaca la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.