La cineasta, directora i guionista barcelonina Meritxell Colell va estrenar divendres al vespre al local L'animal a l'esquena de Celrà la seva nova pel·lícula Dúo, situada entre la ficció i el documental. La pel·lícula es projectarà fins al pròxim divendres 10 de gener, que és quan es farà la presentació pública oficial a les 19 hores.

El film, sota el lema «Perquè a vegades estimar vol dir saber deixar anar», narra la història de dos coreògrafs, Mónica i Colate, que després de 24 anys treballant junts personalment i professional, emprenen la seva última gira de dansa pel nord d'Argentina. A uns 4.000 metres d'altitud, el desert andí posarà a prova els límits tant de la seva relació com dels seus cossos i moviments.

Tal com explica la seva creadora, Dúo és en si un roadtrip, una sortida per carretera: «És un viatge en furgoneta pels àrids paisatges fronterers» entre Argentina, Xile i Bolívia. És també un xou constant: «És un espectacle de dansa contemporània que escenifiquen en escoles i places de pobles perduts». I, finalment, és un viatge introspectiu: «És un viatge interior de dos personatges que tracten de mantenir l'equilibri quan topen amb els seus límits físics i emocionals».

Meritxell Colell detalla que és una pel·lícula que «busca i que es busca, a la terra, a les arrels, a la memòria, en aquesta manera de vida que desapareix».