Blanes acollirà divendres 17 l'estrena a l'Estat de la pel·lícula Bronko, escrita, dirigida i protagonitzada pel polifacètic artista blanenc Isaac Ulam. La premiere se celebrarà a les 10 de la nit als cinemes Ocine de Blanes, i arriba després que el film hagi obtingut dos reconeixements als Estats Units: el Premi del Jurat a l'Arizona Underground Film Festival celebrat a Tucson i el guardó al Millor Llargmetratge Internacional a la secció oficial del Rivercity Underground Film Festival de Texas.

La projecció anirà seguida per una sessió de cinefòrum en què participarà Ulam i altres membres de l'equip.

L'estrena serà gratuïta per decisió del mateix director, que ha cedit els drets d'autor en aquest passi a la seva vila natal.

De moment ja s'ha convidat a tot l'equip tècnic i qui vulgui pot demanar una invitació per assistir a l'estrena a la Casa Saladrigas o a través del correu electrònic cultura@blanes.cat. Es repartiran dues entrades gratuïtes per a cada interessat.

Per complementar la presentació del film, dissabte a les 8 del vespre, s'inaugurarà Les restes del naufragi, una exposició a la Casa Saladrigas sobre tot l'univers que envolta Bronko.

El visitant podrà entrar en la particular atmosfera del film, i conèixer la seva gènesi i els primers esbossos de l' storyboard, i els prototips del cartell fins a arribar al definitiu. En la inauguració, el compositor de la banda sonora de la pel·lícula, Paul Fuster, interpretarà alguns dels temes en directe, segons informa l'Ajuntament.

Rodat a Blanes i projectat als Estats Units en català i amb subtítols en anglès, el film presenta en Bronko, el protagonista que interpreta el mateix Ulam, i que detesta el model social disfuncional. Per això, aposta per l'autodestrucció.

La pel·lícula aborda aspectes com ara la solitud, l'addicció, la supervivència o el sacrifici humà.