Quartet Minvant, una agrupació integrada per músics empordanesos que explora la connexió entre la música clàssica i el jazz, actuarà el dia 25 de gener al Museu Nacional d'Antropologia de Madrid amb una proposta ideada per al centre cultural. L'actuació és fruit del concurs MusaE, que organitzen les Juventudes Musicales de Espanya, per unir música i patrimoni museístic. El certamen selecciona joves intèrprets per organitzar un circuit de concerts i microconcerts per museus com el Museu Nacional d'Escultura, el Sorolla o el del Greco. En aquesta convocatòria es van rebre 468 propostes de concerts pels setze equipaments participants.

El grup empordanès es va presentar amb una proposta adaptada al projecte museític del Museu Antropològic amb obres d'Isaac Albèniz, Enric Granados, Astor Piazzola o el compositor indi A.R. Rahman.

Quartet Minvant va nèixer el 2017 i va debutar al festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell. Està compost per Guillem Payaró a la flauta, Àngel Bahí al piano, Guillem Soler al baix elèctric i Jordi Morell a la bateria.

El grup reinterpreta melodies clàssiques a mode d'estàndard i fusiona les estètiques de la clàssica i el jazz per crear la seva pròpia sonoritat, amb reharmonitzacions i canvis de compàs que donen un aire diferent a les músicques d'Albéniz, Bizet o Granados.

Propers concerts

Aprofitant l'estada a Madrid, Quartet Minvant també té previst actuar en dues sales emblemàtiques de la ciutat, el Café Berlín (24 de gener), amb un recital en què dedicaran atenció especial a una de les influències del grup, Chick Corea; i la Sala Clamores, el dia 26.

Pel que fa a les comarques gironines, el quartet té dues dates marcades al calendari: el 3 d'abril a l'auditori dels Caputxins de Figueres i el 17 de juliol al Teatre Municipal de Palafrugell. En aquest cas, es tracta d'un concert benèfic per a la Fundació Andrea Bocelli, en què actuaran conjuntament amb el pianista i professor de la Universitat de Canterbury, David Rees-Williams.