L'onzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, han rebut 69 treballs fets per 82 professionals del món del periodisme. Són catorze treballs més que en l'edició anterior, quan se'n van presentar 55 de 51 participants.

Com és habitual, la categoria que ha registrat més participació ha estat la de millor fotografia, que ha rebut 29 candidatures fetes per onze fotoperiodistes diferents.

La segona de les categories dels premis amb més concurrència és el millor treball en premsa escrita, en què hi participen 23 treballs elaborats per 25 periodistes.

A continuació hi ha el premi Miquel Diumé al millor programa de ràdio en què s'han inscrit set programes realitzats per 29 persones.

En la categoria de millor informació digital s'hi han presentat cinc propostes escrites per deu professionals diferents i el premi al millor treball en televisió ha comptat amb la participació de quatre projectes i sis autors.

La millor iniciativa de comunicació institucional només ha aconseguit una única participació.

Els premis estan dotats amb 1.000 euros per categoria, tret del millor projecte en comunicació periodística amb un premi de 2.000 euros. Aquest any, però, la categoria ha quedat deserta.

Pel que fa a la Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l'Ajuntament de Girona, està dotada amb 3.000 euros i vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, i s'adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris. En aquesta edició estava destinada a professionals, i s'hi han presentat tres candidatures.

Els noms dels guanyadors es faran públics durant l'acte d'entrega dels guardons, que es farà el dijous 20 de febrer a les vuit del vespre a l'Auditori de Girona. Els humoristes Rafel Faixedas i Carles Xuriguera, que ja van presentar la gala l'any passat, conduiran de nou el lliurament dels premis.

La Setmana dels Rahola

Uns dies abans es farà la vuitena Setmana dels Rahola, un conjunt d'actes que organitzen la Diputació de Girona i la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la biblioteca pública Carles Rahola i la Universitat de Girona. La programació es donarà a conèixer a principis del mes de febrer.