El grup Guardians-LGP es dissol, segons van anunciar ahir a les xarxes socials. I també cancel·la una gira prevista pel desè aniversari de la banda que l'equip de Guardians i SBD Management estaven preparant. Aquest anunci està vinculat a la mort, el passat 3 de gener, de l'emblemàtic bateria de Sangtraït Martín Rodríguez.

A la nota expliquen: «Venint d'on veníem no era fàcil, i vam tenir l'honor de crear un projecte humil, sincer i amb molta il·lusió, sense pressions i fent el que volíem fer, fet a mida per nosaltres tres; i ara que ens ha deixat en Martín és impossible i impensable seguir sense ell; o tots tres o res». Afegeixen que «han sigut deu anys apassionants de Guardians-LGP en què, juntament amb familiars, tècnics, backliners, producció, premsa i management, s'ha forjat una família molt gran al nostre voltant».

La formació deixa tres discos, un centenar de concerts, quatre videoclips oficials i més de 400 entrevistes. També destaquen haver estat finalistes a millor disc heavy als premis MIN, CDs venuts per tot el món «i sumar un munt de records i amistats». Clouen la nota assegurant que «només podem donar les gràcies a tots els herois del rock per la vostra entrega i el vostre escalf».