La Casa de Cultura acollirà avui, a partir de les 8 del vespre, el primer concert de la nova temporada de concerts del Conservatori Isaac Albéniz de Girona. El primer recital, que porta per títol Olé!, estarà protagonitzat per Inma González (castanyoles), Yoko Suzuki (piano) i Séverine Rospocher (flauta travessera). Es tracta d'una proposta en la qual a la formació clàssica del piano i la flauta travessera s'hi afegeix un instrument no sempre present a les sales de concerts com són les castanyoles clàssiques. Segons un comunicat del mateix conservatori, la unió dels tres instruments aporta un element diferenciador amb el qual faran un recorregut per diferents compositors. Des de De Falla a Marais, passant per Albéniz, Granados o Borne, entre d'altres.

Aquest curs el cicle de concerts, que arrenca avui, finalitzarà el 17 de juny amb un espectacle basat en bandes sonores de pel·lícules. Segons el mateix comunicat, l'objectiu d'aquests concerts és presentar al gran públic una mostra dels diferents instruments que es treballen al conservatori alhora que es dona a conèixer el talent del professorat del centre. D'aquesta manera, alumnes i públic en general, coneixen una altra faceta del personal docent: la de concertista. És una manera de posar damunt l'escenari el que al llarg de l'any transmeten a l'alumnat. Tots els concerts són interpretats per professors i professores del centre, en alguns casos també acompanyats de professionals externs.

Aquest curs el cicle consta de deu concerts molt variats. Des dels que formen part de la música tradicional, com el de Cobla, fins als instruments propis de corda, vent i també el cant. Per tant s'hi inclouen tots els departaments del centre. S'hi podrà escoltar el piano, l'orgue, el violí, la viola, el violoncel, l'arpa, la percussió, la flauta travessera o el clarinet.

Els concerts, que són d'entrada lliure, tindran lloc majoritàriament a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, tot i que donades les característiques dels espectacles, alguns requereixen d'altres espais. Aquest és el cas de L'orgue majestuós a l'entorn del concert per orgue, corda i timpani de F. Poulenc, que tindrà lloc en un escenari tan privilegiat com la Catedral de Girona el pròxim 22 de maig. En aquest cas, el professorat del centre actuarà juntament amb la Camerata dels Pirineus, formada el 2015 per joves músics.

Després del concert inaugural d'aquest vespre, la següent actuació tindrà lloc el pròxim 30 de gener, també a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, i anirà a càrrec de l'organista Josep Maria Escalona.