Dioptria, un dels discos més icònics de la història musical catalana, va complir l'any passat mig segle de vida i el seu autor, Pau Riba, ha decidit retre-li un homenatge especial. El veterà cantautor recupera el repertori d'aquest doble treball -publicat entre els anys 1969 i 1970- en un espectacle on s'acompanya de De Mortimers, la seva banda de capçalera. En total, set músics sobre l'escenari per revisitar el que és considerat el millor disc en català de tots els temps per la revista Enderrock i un treball que va catapultar Pau Riba com un dels artistes més admirats i respectats de la segona meitat del segle XX a Catalunya.

L'espectacle arribarà el pròxim diumenge 22 de març a l'escenari d'El Canal de Salt, en un concert organitzat per la promotora gironina La Tornada, amb el suport de l'Ajuntament de Salt. En aquesta proposta, que es va estrenar l'abril de l'any passat a l'Hospitalet de Llobregat dins el festival Barnasants, Riba reinterpreta l'espectacle amb el qual, l'any 1970, va presentar l'àlbum al Price de Barcelona. Durant el concert, el cantautor interpreta els grans clàssics, com Rosa d'abril (l'amor s'hi posa), l'emblemàtica Noia de porcellana, Taxista, Ja s'ha mort la besàvia, Mareta bufona o Kithou, acompanyat d'amics. L'espectacle commemoratiu també va passar al llarg de l'any passat per altres indrets de Catalunya i Espanya.

Les entrades per a aquest concert a Salt ja es poden adquirir a través del web de la promotora ( www.latornada.cat). El preu de l'entrada anticipada és de 20 ?.