17 de gener de 2020
17.01.2020
Diari de Girona

El paral·lelisme de Beethoven i Dalí, en una mostra a Alemanya

La Fundació ha prestat per primera vegada «Cap de Beethoven», que de forma excepcional surt de Figueres

17.01.2020 | 00:39
«Cap de Beethoven», de Dalí.

La Fundació Gala-Salvador Dalí se suma a la commemoració del 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, que se celebra enguany. La institució prestarà dues obres de l'artista dedicades al compositor a l'Arp Museum, a la ciutat alemanya de Remagen, perquè formin part de l'exposició Salvador Dalí. The birth of memory, que indaga en els punts en comú entre el pintor empordanès i Beethoven. Es tracta del dibuix Crani de Beethoven, una il·lustració per La Vida Secreta de Salvador Dalí i Cap de Beethoven, una aiguada de grans dimensions que surt per primera vegada i de forma excepcional del Teatre-Museu Dalí de Figueres. Dalí la va situar a l'escenari del museu, sota la cúpula geodèsica.

L'Arp Museum vol explorar amb la mostra el paral·lelisme entre els dos artistes, «dos visionaris amb molta capacitat innovadora», segons el seu director, Oliver Kornhoff.

L'exposició, que es podrà veure del 16 de febrer al 16 d'agost, també inclourà un apartat dedicat a la relació de Dalí i Hans Arp, a qui va conèixer en el període surrealista. Per això, la Fundació Dalí hi presta dues obres més: Pell de gallina inaugural i Planària lúgubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona