19 de gener de 2020
19.01.2020

Una nevada d'estiu

El festival Neu! s'estrena a l'Auditori de Girona amb el concert de Pau Riba i l'Orchestra Fireluche

19.01.2020 | 00:14
Una nevada d'estiu

El sorollet del plàstic de bombolles quan peta, serres musicals i trompetes de joguina per acompanyar versos surrealistes i subaquàtics que evoquen l'estiu, la llum i la calma. Gran combinació -fora de temporada, i què?- per al festival Neu!, que s'estrenava divendres a l'Auditori de Girona amb la presentació d' Ataràxia, el disc de Pau Riba i l'Orchestra Fireluche, i amb Jordi Serradell com a convidat.

El resultat? Una nit en què el dringar de les claus i el so de les campanes de canya de la formació selvatana van compartir escenari i aplaudiments amb la poesia musical de Riba a ritme dels versos recitats d' Un matí de dissabte; Ull, Llull, dedicada al fill del músic, o Sa meu mare, un emocionant poema que el veterà va regalar a Mercè Romeva, sa seu mare.

Entre cançons dels uns - Artur, Marinutxi- i de l'altre -la revisada Per què fer res-, el públic de l'Auditori es va anar escalfant per rebre l'eufòria de Visions cadaquesenques, que van dedicar al cineasta Isaki Lacuesta i que repetirien al final. Els músics també van tenir un record per a Cristina Cervià i Sebi Subirós amb l' Acorar de Toni Gomila, i van acabar amb La minyona de Reus, l'esbojarrat African rock i Ataràxia.

Als bisos van sonar Nina de Miraguano i La llebreta, abans de tornar a Cadaqués per tancar una nevada amb gust de sal, de colors vius i flaire de mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona