L'actor de Rupià Enric Auquer va rebre ahir a la nit el guardó al millor actor secundari en els Premis Gaudí per la pel·lícula Quien a hierro mata. Auquer tenia com rivals Eduard Fernández, per Mientras dure la guerra, Àlex Monner, per La hija de un ladrón, i Àlex Brendemülh, per Madre. Per part seva, el film Liberté, del director banyolí Albert Serra, estava nominat com a millor pel·lícula en llengua no catalana, però no es va endur el premi, que va anar a parar a La hija de un Ladrón. En tot cas, Liberté sí que va rebre els premis al millor maquillatge i perruqueria i al millor vestuari, que es van emportar Antoine Mancini, Laurence Abraham i Armande Monteiro, el primer, i Rosa Tharrats, el segon.

El film Quien a hierro mata també va aconseguir el premi a la millor direcció de producció, que es va emportar Oriol Maymó. Paral·lelament, Laia Marull va aconseguir el premi de millor actriu secundària pel seu treball a l'òpera prima de Lucía Alemany La innocència.

Belén Funes i Marc al Cebrián van rebre el premi Gaudí al millor guió per la pel·lícula La hija del ladrón, dirigida per la mateixa Funes. El cuarto reino. El reino de los plásticos, dirigida i escrita per Adán Aliaga i Àlex Lora i produïda per Jaibo Films, Àlex Lora i Isa Feliu, va rebre el guardó al millor documental. Mario Campoy, Irene Riu i Iñaki Madariaga van aconseguir el Gaudí als millors efectes visuals per El hoyo.

La pel·lícula de Pedro Almodóvar Dolor y Gloria també va tenir la seva distinció a la gala, ja que Sergior Bürmann i Marc Orts es van emportar el guardó al Millor so. Ana Pfaff, Carlos Marqués-Marcet i Óscar de Gispert van guanyar el Gaudí al Millor Muntatge per la pel·lícula Els dies que vindran. El compositor Pau Vallvé es va emportar el premi pel seu treball a La vida sense la Sara Amat.

La comèdia negra 7 raons per fugir, dirigida per Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, va guanyar el premi especial del públic a la millor pel·lícula. El film està protagonitzat per Emma Suárez, Sergi López, David Verdaguer, Jordi Sánchez, Antonio Resines, Francesc Orella i Aina Clotet, uns personatges que viuen set històries entre l'horror i la comèdia, marcades pel surrealisme d'una societat que sembla que no progressa. La pel·lícula va significar el debut dels directors Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, que parteixen de les obres teatrals de la Trilogia de la Indignació de Soler.